Beneficiile cireselor pentru sanatate

cirese

cirese

 

 

Vara avem ocazia sa consumam aportul de vitamine si minerale de care avem nevoie. Avem o optiune foarte variata de fructe si legume. Dintre acestea ciresele reprezinta niste fructe care ne pot ajuta foarte mult sa ne pastram o stare buna de sanatate.

De ce este benefic consumul de cirese ?

Ciresele contin foarte multe vitamine si minerale. In primul rand contin vitamina C, care este un antioxidant natural. Totodata, ciresele contin un complex de vitamine si minerale cum ar fi magneziul, zincul, betacaroten, vitamina K din complexul B, clor, potasiu, sodiu si vitamina A.

Boli prevenite de consumul de cirese ?

Putem preveni foarte multe boli prin consumul de cirese. Boli precum cancerul, sau un nivel ridicat de colesterol, pot fi prevenite prin consumul de cirese. Ciresele pot fi consumate in salate de fructe sau in siropuri de fructe. Este de preferat sa fie consumate fara a fi prelucrate.

Ciresele ajuta la imbunatatirea somnului

Ciresele contin melatonina, un hormon natural care ajuta la prevenirea starii de somnolenta.

Ciresele regleaza tensiunea arteriala

Ciresele contin potasiu, iar acest mineral ajuta la scaderea tensiunii arteriale.

Ciresele au proprietati anti-inflamatoare

Ciresele ajuta la reducerea durerilor cauzate de reumatism, a durerilor musculare sau a durerilor de oase.

Ciresele amelioreaza guta

Ciresele scad cantitatea de substante toxice din organismul uman. Acest lucru reduce numeroase afectiuni intre care si guta.

Datorita tuturor proprietatilor lor curative mentionate mai sus medicii recomanda consumul de cirese atat pe perioada verii cat si in alte perioade ale anului. Spre exemplu, iarna putem consuma cirese in compoturi. Nu detin aceleasi proprietati curative ca si ciresele in starea lor naturala.  Cu toate acestea pot contine vitamina C care este foarte importanta pentru organism. Ciresele sunt niste fructe sanatoase, usor de procurat, iar consumul de aceste fructe ne imbunatatesc sanatatea si ne creeaza o stare generala de bine.

Lasă un răspuns