Beneficiile ceaiului de menta

ceai de menta

Nimic nu poate inlocui senzatia oferita de o cana de ceai fierbinte de menta dupa o zi lunga de munca. Ceaiul este o bautura benefica pentru sanatate, nu numai pentru faptul ca tine la distanta bolile, dar si pentru ca intinereste corpul din interior.

Menta este o planta foarte folosita atat in medicina cat si in bucatarie. Se pare ca si ceaiul ofera puteri recuperative pentru corp si minte.

Unul din principalele beneficii ale ceaiului de menta este faptul ca alunga stresul. Baut inainte de culcare, ajuta la relaxare si imbunatateste somnul. Sunt minimizate de asemenea simptome precum migrene, dureri de cap, deranjamente stomacale – cauzate de anxietate si stres.

Menta, fiind un ingredient esential al produselor de ingrijire orala, ajuta la pastrarea la distanta a bolilor gingiilor. Ceaiul de menta pastreaza respiratia proaspata si mentine sanatatea orala a persoanei.

Ceaiul de menta se comporta si ca un ajutor pentru sistemul imunitar, continand nutrienti precum fosfor, vitamina B si calciu. Acestea intaresc sistemul imunitar, minimizand aparitia bolilor si infectiilor.

Uita de greata – Unul din principalele beneficii ale ceaiului de menta este faptul ca inlatura starea de greata cauzata de diverse mancaruri sau datorita altor motive precum calatorii, sarcina si altele.

Mentine stomacul sanatos – ajuta la conditii precum probleme ale tranzitului intestinal, constipatie, ajuta la digestie, vindeca inflamatiile tractului digestiv, ajuta in cazul arsurilor, calmeaza spasmele si multe altele.

Printre alte beneficii se mai numara si faptul ca atenueaza pofta de mancare, usureaza iritatiile pielii, imbunatateste puterea mentala; chiar si pentru copii, ajuta la indigestii, colici, diaree. Ajuta si femeile insarcinate, cand este consumat in cantitati moderate, reducand starile de greata si rau de dimineata, usurand crampele stomacale si atenuand alte probleme digestive, arsuri si oboseala. Cu multe beneficii pentru sanatate, ceaiul de menta trebuie totusi consumat cu moderatie, excesul putand provoca palpitatii si incetinirea pulsului, prin urmare se recomanda evitarea exceselor.

Lasă un răspuns