Avantajele si dezavantajele unui sistem de incalzire in pardoseala

sistem de incalzire in pardoseala

Sunt proprietara unui apartament ce beneficiaza de un sistem de incalzire in pardoseala. Se pare ca din ce in ce mai multi oameni sunt interesati de acest subiect, mai ales prietenii mei care au aflat anul trecut ca am ales sa achizitionez si sa montez un astfel de dispozitiv. La fel ca orice alta investitie, inclusiv aceasta prezinta atat avantaje, cat si dezavantaje. Totusi, nicio clipa nu am regretat aceasta achizitie, intocmai pentru ca sunt de parere ca am luat cea mai buna alegere din ultimii ani.

Dat fiind faptul ca sunt deja posesoarea unui astfel de sistem de incalzire in pardoseala, sunt in masura sa impartasesc si cu tine atat avantajele, cat si dezavantajele acestuia.

Totusi, de ce am ales sa fac o astfel de investitie, care nu este intocmai foarte mica?

Motivul principal pentru care am luat aceasta decizie a fost ca doresc sa le asigur copiilor mei un mediu prielnic si calduros. Acest lucru nu era posibil cand aveam calorifere, intocmai pentru ca fiind micuti, umblau de cele mai multe ori desculti prin casa pe timp de iarna si raceau. Cu totii stim cat sunt de greu de supravegheat, mai ales atunci cand e vorba de 3! Eram o mama implinita, cum sunt si in ziua de azi, doar ca am vrut sa le ofer copiilor mei mai mult confort in propria locuinta. Asadar, m-am documentat bine si am luat decizia de a achizitiona si monta un sistem de incalzire prin pardoseala de la Salus Controls.

Avantajele sistemului de incalzire prin pardoseala:

  • Nici eu si nici copiii mei nu trebuie sa fim stresati la gandul ca intotdeauna sa fim incaltati cu papucii de casa, tocmai pentru ca acum podeaua este perfect calduta si ne ofera confortul mult dorit. Dupa cum bine stii, extremitatile corpului sunt cele care se racesc cel mai repede, asa ca aceasta decizie a fost intr-adevar una inspirata, pe care nu o regret. Inca din acea clipa, micutii mei nu au mai racit, ceea ce ma incanta foarte mult.
  • Am renuntat definitiv la caloriferele inestetice, ce ne luau si din spatiul incaperii.
  • Temperatura din apartament este intotdeauna perfect uniforma. Daca atunci cand aveam caloriferele, caldura era doar in zonele apropiate acestora, acum este la fel in intreaga incapere.
  • Este o investitie de care te vei bucura intreaga viata, iar pe parcursul anilor vei reusi sa faci si economii de pe urma acestui sistem de incalzire prin pardoseala.

Totusi, iata care sunt si putinele dezavanteje pe care le-am observat de-a lungul timpului:

  • Praful se ridica putin mai usor acum de cand am instalat acest sistem. Totusi, imi atentionez baieteii sa nu mai alerge prin casa si totul este in regula.
  • A trebuit sa fac mici modificari in ceea ce priveste piesele de mobilier din incapere, intocmai pentru ca acestea nu trebuie sa fie pozitionate sub sistem.

Asadar, ma bucur din plin de aceasta investitie, asa ca nu ezit sa iti recomand sa o faci si tu. Totusi, inainte de a porni la cumparaturi, indicat este sa analizezi bine piata. Cu toate ca si eu am gasit multe firme ce ofereau spre vanzare un sistem de incalzire in pardoseala, doar Salus Controls m-a convins ca merita intr-adevar sa investesc in asta.

Lasă un răspuns