Avantajele mijloacelor de transport

Indiferent de mediul in care traim sau ne desfasuram activitatea cu totii avem nevoie de diverse mijloace de transport pentru a ne usura munca si activitatea. Fie ca alegem sa calatorim cu masina personala in interes de serviciu, fie ca apelam la tren sau la avion, oricare mijloc de transport prezinta diverse avantaje si dezavantaje.

mijloace de transport
mijloace de transport

Calatoriile cu masina personala, fie ca sunt in interes de serviciu sau de placere de cele mai multe ori confera avantajul de a opri oriunde dorim pentru a ne fotografia sau a admira peisajele naturii. Dezavantajul major il constituie pretul benzinei sau al motorinei, astfel incat, cu cat distanta este mai mare, cu atat portofelul nostru va fi mai subtire. Numarul de accidente rutiere la care suntem predispusi este din ce in ce mai mare, motiv pentru care nu ni se pare cel mai sigur mijloc de transport.

Transportul aerian probabil este cel mai sigur mijloc de transport din cate exista pana acum, fiindca ajungem intr-un timp mai scurt la destinatie, calatorim mai in siguranta decat cu autoturismul, avem un oarecare confort si de cele mai multe ori gasim bilete la un pret accesibil. Ce ne deranjeaza la calatoriile cu avionul este faptul ca imbarcarea si debarcarea pasagerilor necesita timp indelungat, la fel de lung ca si decolarea.

Calatoriile cu trenul presupun si ele timp, astfel incat ajungem mai greu la destinatia planificata, desi costul biletelor este mult mai ieftin decat daca am alege sa mergem cu masina personala, iar conforul de cele mai multe ori este limitat. Faptul ca trenurile nu acopera decat o parte dintre traseele de calatorie constituie un dezavantaj major atunci cand planificam sa ajungem in diverse locatii lipsite de cai ferate.

Lasă un răspuns