Alimente interzise pentru o dantura frumoasa

alimente interzise dinti

alimente interzise dintiNu numai alimentele dulci sunt rele pentru dinti si pentru intreaga gura. Si alimentele cu amidon sunt la fel de periculoase pentru smaltul danturii tale. Aceste alimente se transforma in zahar de indata pentru ca gura incepe un proces de pre-digestie prin intermediul enzimelor din saliva. De asemenea, unele alimente cu amidon cum ar fi cartofii prajiti sau popcornul pot ramane printre dinti si in gaurile din acestia, contribuind la placa dentara.

Cei mai multi oameni nu se spala pe dinti si nici nu folosesc ata dentara imediat dupa ce au mancat asa ceva,a stfel ca placa dentara care cauzeaza cariile are o oportunitate mai mare sa inceapa sa se formeze. Din nou, nimeni nu sugereaza sa renunti la macarooanele cu branza sau la pastele rigatoni. Insa, este mult mai bine pentru dintii tai sa incepi sa mananci alimente cu amidon la mesele principale, daca vei sti ca imediat dupa te vei spala pe dinti. Daca vrei sa mananci asa ceva doar ca gustare, atunci mai bine ai alege totusi legume si fructe proaspete, dar si nuci.

Gheata este de asemenea rea pentru dintii tai. Oamenii care mesteca si rod gheata dn bauturi si din inghetata sunt mai predispusi a avea probleme cu dintii. Poate din plictiseala sau din nervozitate, acest lucru a devenit la fel de comun ca si a fuma sau a bea cafea, insa este cat se poate de daunator. Oricum s-ar numi, acest fapt iti afecteaza dantura si ar fi bine sa renunti la el.

La fel ca si in cazul popcornului sau dulciurilor, a mesteca gheata poate duce la spargerea sau ciobirea dintilor. Acest obicei are potentialul de a face rau smaltului dintilor tai. Daca iti vei crapa sau fractura vreun dinte, ai putea ajunge de indta la medic pentru o extractie de dinte sau pentru o obturatie pe canal.

Lasă un răspuns